Organisatie en organogram

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) is zowel uitvoerder als toezichthouder van wet- en regelgeving op gebied van telecommunicatie. Wij doen doet dat ook op andere terreinen, zoals bijvoorbeeld de wet die toeziet op veilig graven (Wibon), weegschalen, goud, zilver of platina en ruimtevaartactiviteiten.

De RDI is ook uitvoerder van en toezichthouder op telecommunicatie voor Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en Sint Eustatius).

Wij zijn onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Hoe we werken

We voorkomen risico's voor de samenleving door het frequentiespectrum efficiënt te verdelen en houden toezicht op het gebruik ervan. We kijken waar zaken verbeterd kunnen worden en spreken daarover met belanghebbenden en vertegenwoordigers van de samenleving. Dat doen we onder meer door onderzoek te doen en ontwikkelingen in de gaten te houden. Zo brengen we de Trendradar uit, met trends die we waarnemen op het gebied van technologie, media en telecommunicatie. Via het programma Telekwetsbaarheid adviseren we bedrijven en organisaties over hoe ze risico's bij uitval van netwerken kunnen verkleinen. Vanzelfsprekend is ook internationale afstemming belangrijk. We voeren overleg in Europees en wereldwijd verband om gebruik van frequenties af te stemmen en te zorgen dat apparatuur in zo veel mogelijk andere landen gebruikt kan worden.

Bekijk onze missie en lees meer over de RDI in onze nieuwsberichten en publicaties.

Ook werken bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur?

Wil jij samen met ons Nederland Veilig Verbonden houden? Ben je benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, of wil je vrijblijvend kennismaken? Neem contact op met personeelorganisatie@rdi.nl