Over de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Iedereen gebruikt telecom. Daarom is de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de digitale infrastructuur enorm belangrijk. De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) adviseert over wet- en regelgeving en voert die uit. En we houden er toezicht op dat iedereen zich aan de regels, eisen en voorwaarden houdt. Zo kan iedereen vertrouwen op een veilige werking ervan.

In een visuele impressie (praatplaat) van ons werk nemen we de digitale infrastructuur onder de loep, met de ontwikkelingen en resultaten van ons werk.

Een breed werkveld

We houden ons bezig met maatschappelijke vraagstukken die voor iedereen relevant zijn in het dagelijks leven:

  • Waarom heb ik hier geen bereik?
  • Kan ik in heel Nederland digitale radio ontvangen?  
  • Is een liter benzine bij de pomp echt een liter?
  • Kan ik via deze site veilig geld overmaken?

Maar ons werkveld is veel breder dan dat. We zijn bijvoorbeeld ook toezichthouder op de Wibon: de wet die erop toeziet dat graafwerkzaamheden in ons land veilig en volgens de regels verlopen. Ook zijn we verantwoordelijk voor het frequentiegebruik in de luchtvaart, richten we ons op metrologie en waarborg en voeren we frequentieveilingen uit voor mobiele communicatie en omroep. Om maar eens wat te noemen.

Meer weten over onze organisatie en hoe we werken? 

Veilig verbonden: nu en in de toekomst

Van 5G tot kunstmatige intelligentie; de ontwikkelingen in het elektronische communicatiedomein volgen elkaar in rap tempo op. In onze Trendradar brengen we in beeld welke trends we waarnemen in technologie, media en telecom. Deze trends vormen de basis van onze strategische agenda. In de periode 2019-2024 zetten we in op de volgende drie strategische thema’s:

Vacatures

Samen zorgen onze medewerkers er onder meer voor dat Nederland kan bellen en internetten en houden we ons bijvoorbeeld bezig met 5G, digitale weerbaarheid en ruimtevaart. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u bij onze organisatie? Bekijk wat werken bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) inhoudt en solliciteer!