Sophie Buissink - Eindredacteur website

Sophie Buissink is als eindredacteur van de website werkzaam bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Samen met de andere webredacteuren houdt ze de informatie op de website actueel, relevant en goed vindbaar. Lees mee waarom zij voor deze werkgever gekozen en hoe het werken voor de RDI haar bevalt.

Sophie Buissink
Beeld: ©RDI

Voor het eerst bij de overheid werken

Sophie: “Voorheen werkte ik altijd voor commerciële organisaties. Maar de vacature beschreef zowel taken waar ik al veel ervaring mee had, als taken en vaardigheden die ik graag wilde leren. Uit de vacaturetekst bleek ook dat er veel aandacht is voor (persoonlijke) ontwikkeling - iets wat ik heel belangrijk vind.

Eenmaal begonnen, voelde het gelijk als een warm bad. Iedereen staat klaar om je te helpen. Ook krijg je een buddy toegewezen, die je goed op weg helpt.”

Afwisselend werk

“Het ene moment schrijf ik teksten, dan maak ik een webanalyse en dan bijt ik me weer een paar uur vast in een van de leuke projecten waar ik mee bezig ben, zoals artificial intelligence. Hoewel enkele overleggen ingepland worden, deel ik verder mijn taken zelf in over de week. Mis ik op een dag de creativiteit om een tekst te schrijven, dan verplaats ik het simpelweg naar een andere dag.

Maar naast uitvoerende taken, krijg je bij de RDI ook ruimte om je in een onderwerp te verdiepen of een cursus te doen. Vanuit het Rijk worden allerlei cursussen aangeboden, die je gratis kunt doen, of vanuit het opleidingsbudget.”

"Je leert niet alleen van je eigen collega’s, maar juist ook van collega’s van andere Rijksorganisaties"

Informatieve bijeenkomsten

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur is onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Rijksbreed worden er evenementen en bijeenkomsten georganiseerd waar meerdere Rijks-organisaties worden uitgenodigd. “Zo leer je niet alleen van je eigen collega’s, maar juist ook van collega’s van andere Rijksorganisaties. Het is erg leuk om met mensen van andere organisaties te sparren en een kijkje te nemen in hun keuken.

Daarnaast worden er ook intern evenementen georganiseerd, zoals het jaarlijkse zomerfeest, de kerstborrel en het AT-café, waarbij alle ins en outs van de organisatie worden besproken in een soort ‘De Wereld Draait Door’-setting.”

Fijne collega’s: héél belangrijk

“Bij de RDI werken mensen met passie voor hun vak. De sfeer is informeel en ongedwongen. De collega’s zijn makkelijk benaderbaar, waardoor je al je vragen kunt stellen.”

Sophie werkt in team Communicatie, binnen de directie Bestuur, Juridische Zaken en Communicatie. “Het is een mix tussen jong en oud, nieuw en ‘langer zittend’. Dat maakt het juist zo leuk! Door de mix kun je veel van elkaar leren. Ook buiten werktijd zie ik mijn collega’s graag, voor een hapje of drankje. Daaruit blijkt wel dat we goed met elkaar omgaan.”

Plaatsonafhankelijk werken

De RDI heeft twee locaties: een in het hoge, rustige Noorden, en een in het centraal gelegen Amersfoort. “Door de goede (ICT) faciliteiten kan ik in principe overal werken waar ik wil. Mijn standplaats is Groningen, maar ik vind het ook leuk om mijn collega’s in Amersfoort zo nu en dan te bezoeken. En het is heel fijn dat je de mogelijkheid hebt om thuis te werken. Dan zet ik mijn mail even uit en dan pak ik taken op waar ik volle concentratie voor nodig heb. Je kunt dan goed je eigen tijd indelen.”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We maken graag vrijblijvend kennis met je. Neem contact op via personeelorganisatie@rdi.nl.