Waarden en werksfeer

We vinden het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. Daarom kun jij je baan grotendeels inrichten zoals jij dat wilt. Samen zorgen we bijvoorbeeld voor een goede werk-privébalans, afwisseling in je werk, fijne collegialiteit en persoonlijke groei. We helpen je graag om jouw werkgeluk te vergroten.

Persoonlijke ontwikkeling

Een domein vol verandering vraagt om aandacht voor innovatie en persoonlijke groei. Groei jij met ons mee? We bieden je goede faciliteiten voor je persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld:

  • Met een studiebudget kun jij opleidingen of cursussen volgen die je zelf kiest.
  • We bieden meer dan 100 gratis online workshops die je naar hartenlust kunt volgen.

Innovatie is niet alleen iets waar we ons vakinhoudelijk mee bezig houden. We staan namelijk open voor verfrissende ideeën! Je krijgt daarvoor de ruimte en we begeleiden je waar nodig. Want ook van je collega’s kun je een heleboel leren. Kom je ergens niet uit? Samen vinden we het antwoord. Natuurlijk staat jouw leidinggevende ook altijd voor je klaar.

En vind je het antwoord op een vraagstuk niet binnen onze eigen organisatie, dan kun je altijd Rijkscollega’s van andere overheidsorganisaties inschakelen. We leren een boel van andere organisaties. Als je het zo bekijkt, heb je dus eigenlijk meer dan 100.000 collega’s!

Onze kernwaarden

We hebben vijf kernwaarden vastgesteld die de basis vormen van al ons werk en handelen. Dat zijn: maatschappelijke verantwoordelijkheid, gedeelde visie, samenwerking, verantwoordelijkheid en professionaliteit. Deze kernwaarden beschrijven de belangrijkste eigenschappen van RDI-medewerkers en zijn kenmerkend voor de cultuur en de manier van werken binnen (en buiten) onze organisatie. Lees meer over het werk van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI)

Onze cultuur

We gaan bij de RDI informeel met elkaar om. De drempels om naar collega’s te stappen zijn heel laag; alle collega’s willen graag helpen! Dat is fijn, want onze afdelingen werken veel met elkaar samen en de inhoud is vaak domein-overstijgend. We werken in kantoortuinen, maar er zijn ook ruimtes waar je je af kunt sluiten. Of je werkt thuis.

Verder hebben we oog voor waardering. We belonen daarbij niet alleen in de vorm van geld of cadeautjes; we stimuleren medewerkers en managers om waardering ook uit te spreken. Want een oprecht bedankje laat net zo goed zien dat we elkaars werk en inzet waarderen.

We vinden verbinding belangrijk. Daarom organiseren we borrels en (team)uitjes. Leer je collega’s bijvoorbeeld nog beter kennen tijdens het zomerfeest of onze eigen talkshow, genaamd ‘AT-café’. Kun je daar geen genoeg van krijgen? Sluit je dan aan bij de personeelsvereniging, die maandelijks een activiteit organiseert. Zo doen we mee aan de Groningse 4 mijl, maar ook organiseren we stadswandelingen, een jaarlijks terugkerende stedentrip en ééndaagse excursies.

Benieuwd hoe jouw toekomstige collega's werken bij de RDI omschrijven? Lees het in de blogs van medewerkers.

Zorgen voor goede werkomstandigheden

We willen dat jij je kunt focussen op je werk en je collega’s, en dat je je niet druk hoeft te maken over randzaken. We regelen een laptop en werktelefoon voor je, zodat je overal kunt werken: ook thuis en onderweg. Zo kun je ervoor kiezen om gedeeltelijk thuis te werken – ook na de coronacrisis. Werk je op kantoor? Dan zit je op een van de twee mooie locaties (in Groningen of Amersfoort), voorzien van fijne faciliteiten en goed ingerichte werkplekken. Ook bieden we plekken waar jij je kunt afzonderen, of waar je kunt overleggen. In afstemming met je manager zijn flexibele werktijden mogelijk. Meer weten over de secundaire arbeidsvoorwaarden? Lees ‘Arbeidsvoorwaarden en procedure’.