Oktay Ormanoglu - Interne auditor

Oktay Ormanoglu is interne auditor binnen de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Hij startte in de zomer van 2022, nadat drie ex-collega’s die al werkzaam waren binnen de RDI hem hebben geënthousiasmeerd over het werkveld, uitdagingen en werksfeer. Lees mee waarom hij nu zelf zo enthousiast is over werken bij de RDI.

Oktay Ormanoglu
Beeld: ©RDI

Van start onder goede begeleiding

Oktay: “Ik startte in de vakantieperiode. Ik werd toen gelijk ontvangen met een bos bloemen en er lag een introductieprogramma klaar. Ik kreeg alle tijd en ruimte om uitgebreid kennis te maken met directe collega’s en afdelingshoofden. Ik voelde mij direct welkom en alle collega’s waren bereid te helpen.

De eerste weken heb ik met de Chief Financial Officer (CFO) en senior adviseur bedrijfsvoering meegelopen. Ze hebben tijd vrijgemaakt, zodat ik de organisatie goed leerde kennen in alle facetten.

De senior interne auditor heeft een coördinerende rol en dient als sparringpartner voor mij. Ik vind het leuk dat er een stuk begeleiding is en ik daarnaast ook de vrijheid heb om zelf invulling te geven aan mijn dag. En ik vind het mooi dat je input binnen de RDI echt gewaardeerd wordt.”

"Je input wordt binnen de RDI echt gewaardeerd"

Wat doe je als interne auditor?

Als auditor is Oktay continu bezig met het onderzoeken en verbeteren van onze interne bedrijfsvoering. Klopt ons financieel beheer? Houden we ons aan afgesproken wet- en regelgeving? Dit zijn voorbeelden van processen die Oktay beoordeelt tijdens audits, een soort meetmomenten.
“Op het gebied van audit wilde ik mij graag verder ontwikkelen en de RDI geeft mij hierin de vrijheid. Ik stel zelf audits op en voer deze vervolgens uit. Door de resultaten van een audit te analyseren, zie ik waar risico’s en verbeterpunten zitten’’, legt Oktay uit. “Samen met de rest van de organisatie zet ik die verbeterpunten om in acties. Zo maken we onze bedrijfsprocessen steeds een stukje beter.’’

Uitdagingen in een dynamisch werkveld

“In Nederland vertrouwen we volledig op de digitale infrastructuur. We zijn gewend altijd goed bereikbaar te zijn. Ik vind het fascinerend hoe de RDI inspeelt op de veranderende wereld. Dat maakt het werkveld van de RDI zo dynamisch. De organisatie heeft grote ambities en is heel toekomstgericht.”

Familiecultuur

“Binnen de RDI heerst een familiecultuur en de collega’s zijn heel toegankelijk. Het is een diverse club mensen, waardoor je van alles bespreekt met je collega’s. Dit kan gaan over werk gerelateerde zaken (sparren) of over een leuke wedstrijd. Mijn dag start dan ook vaak bij de koffieautomaat, met een lekkere bak koffie en collega’s.”

Flexibiliteit

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur wil zorgen voor een goede werk-privébalans. Daarom bieden we je flexibele werktijden. En het is bij veel functies mogelijk om in deeltijd en/of thuis te werken. Oktay: “Ik werk meestal drie dagen op kantoor en twee dagen thuis. Dit is voor mij ideaal als vader zijnde. Ook bepaal ik grotendeels zelf mijn dagindeling. Zo ga ik naast mijn taken bijvoorbeeld graag hardlopen in mijn middagpauze, of tafeltennissen op kantoor. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Bij de RDI hechten ze veel waarde aan datgene wat de werknemer leuk vindt. De werknemer en het werkplezier staan centraal.”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We maken graag vrijblijvend kennis met je. Neem contact op via personeelorganisatie@rdi.nl.