Wat is werken bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur?

Iedereen gebruikt telecom. Daarom is de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de digitale infrastructuur enorm belangrijk. De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) voert de wet- en regelgeving uit op dit gebied. En we houden er toezicht op dat iedereen zich aan de regels, eisen en voorwaarden houdt. Met ongeveer 400 collega’s zorgen we ervoor dat Nederland veilig verbonden blijft.

Zo houdt de RDI in de rol als Nationale Cybersecuritycertificeringsautoriteit (NCCA) toezicht op het certificeren van IT-producten, -diensten en -processen, om het op die manier digitaal veiliger te maken en daarmee de digitale weerbaarheid van ons land te vergroten. En zo zorgt toezicht op de graafwerkzaamheden ervoor dat mensen niet zonder televisie komen te zitten door kapotte kabels. 

Ons jaarbericht geeft een mooi overzicht van onze taken en werkvelden. Lees het jaarbericht 2022. Of bekijk een visuele impressie van ons werk, met daarin ook de kernwaarden, ontwikkelingen en resultaten, in de praatplaat.

Wat kun je bij ons verwachten?

  • Een dynamische werkomgeving midden in de digitale transitie en waar geen dag hetzelfde is.
  • Functies met werkzaamheden die je nergens anders vindt, van het doen van inspecties tot aan internationale onderhandelingen.
  • Uitdaging, omdat je werkt voor het publieke belang met veel belanghebbenden.
  • Ontzettend veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zoals (online) cursussen, opleidingen en workshops. En je kunt dit direct in de praktijk toepassen.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden en een individueel keuzebudget in de vorm van geld of tijd.
  • Goede faciliteiten, waardoor je overal kunt werken: op kantoor, thuis of zelfs onderweg.
  • Een fijne, informele werksfeer met collega’s die altijd bereid zijn te helpen.
Medewerkers RDI trap
Beeld: ©RDI

Jouw toekomstige collega’s

Bij de RDI werken mensen die zich willen ontwikkelen en daar alle ruimte voor krijgen. Ze hebben een passie voor hun vak en brengen dit over op collega’s. Ze leveren maatschappelijk waardevol werk en spelen flexibel in op de snelle ontwikkelingen in het digitale domein. Je kunt een hoop van je collega’s leren. Ze zijn altijd bereid je te helpen. Natuurlijk kun je ook rekenen op goede begeleiding en steun van je leidinggevende. Je leert trouwens niet alleen van je collega’s, maar ook van andere organisaties en bedrijven waar je contact mee hebt. De Rijksoverheid organiseert vaak sessies en evenementen waar je met vakgenoten kunt sparren. Zo kun je ook buiten de RDI handige kennis opdoen.

Benieuwd hoe jouw toekomstige collega's hun werk bij de RDI ervaren? Lees dan de blogs van medewerkers

Voor wie en met wie werken we?

Als je voor een Rijksoverheidsorganisatie werkt, werk je voor Nederland. Bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur redeneren en handelen we dan ook vanuit het maatschappelijk doel. Integer en met kennis van zaken werken we aan het veilig verbonden houden van Nederland. Dit betekent dat we samenwerken met de mobiele operators, maar ook met bekabelaars, de aanbieders van clouddiensten en importeurs van (radio)apparatuur.

Tegelijkertijd verlenen we vergunningen aan particulieren en organisaties. Heb je een marifoon? Dan ben je een cliënt van de RDI. Hetzelfde geldt voor radiozendamateurs, festivalorganisaties of organisaties met een ruimtevaartvergunning. Naast het afgeven van vergunningen, doen we ook frequentiemetingen om de veiligheid te garanderen en gaan we op inspecties bij bouwplaatsen om graafschades te voorkomen. Ook werken we nauw samen met het Rijk en (ICT- en telecom)bedrijven, altijd met oog voor de samenleving. Werken met én voor zulke uiteenlopende doelgroepen houdt ons werk leuk en dynamisch, maar ook uitdagend!

Meer weten?

We vertellen je graag meer over wat het is om te werken bij de RDI. We maken graag vrijblijvend kennis met je. Neem contact op via personeelorganisatie@rdi.nl