Toegankelijkheid

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur wil dat iedereen alle informatie op deze website goed kan gebruiken. Daarom besteden we veel aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van online informatie. 

In het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid is bepaald dat overheidssites moeten voldoen aan toegankelijkheidseisen zoals vastgelegd in EN 301 549/WCAG 2.1 en daarover verantwoordelijkheid moeten afleggen in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring.

Toegankelijkheidsverklaring

Rdi.nl voldoet gedeeltelijk aan de eisen op het gebied van toegankelijkheid. In onze onze Toegankelijkheidsverklaring lichten wij toe op welke punten wij nog niet volledig voldoen en op welke termijn wij verwachten de knelpunten op te lossen.

Ook onze digitale magazines (magazines.rdi.nl) voldoen gedeeltelijk aan de eisen op het gebied van toegankelijkheid. In de toegankelijkheidsverklaring over de magazines lichten wij toe op welke punten wij nog niet volledig voldoen en op welke termijn wij verwachten de knelpunten op te lossen. Het gaat om de magazines:

Voor de website van de Nederlandse Nationale Cybersecurity Certificeringsautoriteit (NCCA), geldt dat deze helemaal voldoet aan de eisen op het gebied van toegankelijkheid. U leest het in de Toegankelijkheidsverklaring van de NCCA.

Hoe werken wij aan toegankelijkheid?

Wij nemen diverse maatregelen binnen onze (dagelijkse) processen om continu voor verbetering in toegankelijkheid te zorgen:

  • Toegankelijkheid ‘by design’: toegankelijkheid is vanaf de start onderdeel van alle stappen in het ontwerp-, bouw en redactionele proces van onze website.
  • Onderzoek: onafhankelijke deskundigen toetsen regelmatig de website op toegankelijkheid. Gevonden knelpunten lossen wij duurzaam op.
  • Specifiek onderzoek documenten: onafhankelijke deskundigen toetsen documenten op toegankelijkheid.
  • Kennis medewerkers: onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen dit toe waar nodig.
  • Onze rapporten en brochures worden vanaf 1 januari 2022 digitaal toegankelijk gemaakt.
  • Automatische toetsen: wij laten onze website wekelijks toetsen door Siteimprove.

Problemen met de toegankelijkheid van deze website

Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, laat het ons dan weten via info@rdi.nl of gebruik het contactformulier.