'Serious game Telekwetsbaarheid’ geeft gemeenten inzicht in gevolgen van uitval telecom

Hoe informeer je de medewerkers van de gemeente als de telefoon en mail niet meer werkt? Hoe communiceer je met burgers? Hoe sta je in verbinding met hulpdiensten en crisisorganisatie? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de serious game Telekwetsbaarheid, een game ontwikkeld door Agentschap Telecom.

Gebruik van de game

De game is te gebruiken om het gesprek te starten over wat te doen in situaties waarbij de vitale (gemeentelijke) processen uitvallen en om eventuele plannen rondom Bedrijfscontinuïteitsbeheer (BCM) te toetsen tegen een fictief scenario.

Het scenario

Uw gemeente heeft te maken met een explosie op de openbare weg met als gevolg een grote stroomstoring en een glasvezelkabelbreuk. De stroom in het gemeentehuis is uitgevallen en het ICT-netwerk ligt eruit. De oorzaak van de explosie is nog onbekend, maar in de media wordt gespeculeerd. De deelnemers van de game staan voor de taak om de gevolgen van de uitval van de vitale (gemeentelijke) processen in kaart te brengen en oplossingen te verzinnen voor de verschillende uitdagingen die tijdens de game op hun pad komen.

De game spelen?

Wilt u de game in uw organisatie spelen? Op de website van de Informatiebeveiligingsdienst (onderdeel van VNG) leest u meer over de game en kunt u het spelmateriaal inclusief handreikingen en draaiboek downloaden.