Storing radiozendamateurs oplossen

U kunt te maken krijgen met storingen. Vaak kunt u deze zelf oplossen. Als dat niet lukt, kunt u een storingsmelding doen bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI).

Zelf storingen oplossen

Een van de dingen die u zelf kunt doen om een storing op te lossen, is het plaatsen van een hogere antenne. Als u gebruik maakt van de korte golf kan een magnetische antenne helpen. Weet u waar de storing vandaan komt of weet u wie de eigenaar is van het apparaat dat de storing veroorzaakt? Probeer dan samen een oplossing te zoeken.

Een storingsmelding doen bij RDI

Kunt u de storing niet zelf oplossen? Dan kunt u een storingsmelding doen bij de RDI. Wij controleren dan of (uw eigen) apparatuur aan de eisen voldoet en nemen maatregelen als dat nodig is. 

Melden van repeaterstoringen

Via het e-mailadres repeaterstoringen@rdi.nl kunt u als zendamateur melden waar, wanneer en hoe er intruders op de Nederlandse repeaters worden waargenomen. Lees meer in het nieuwsbericht over melden repeaterstoringen.

Secundair gebruik

Als secundaire gebruiker van bepaalde frequentiebanden mag u primaire gebruikers niet storen. Bekijk hier het evenementenoverzicht. Zo weet u wanneer een primaire gebruiker voorgaat.