Tarieven landmobiele communicatie

De tarieven voor gebruik van frequenties voor mobiele communicatie worden jaarlijks opnieuw vastgesteld. Voor het verlenen van de vergunning is eenmalig een vergoeding verschuldigd. De vergoeding voor toezicht is jaarlijks verschuldigd. U krijgt van ons een factuur als u moet betalen.

Overzicht tarieven 2023

verlening (eenmalig)

toezicht (jaarlijks)

HF Oproepinrichting (OS-HF)

 € 235

€ 320 per zendinrichting

HF Radiotelefonen (27 MHz)

 € 235

€ 89 per vergunning

VHF/UHF Radioapparaten (portofoons/mobilofoons) algemene planning (landelijk gebruik)

 € 235

€ 440 per basisstation+ € 89 per vergunning

VHF/UHF Radioapparaten (portofoons/mobilofoons) individuele planning (exclusieve frequentie)

 € 922

€ 440 per basisstation + € 89 per vergunning

Portofoons/mobilofoons tijdelijk gebruik (PMT)

 € 235

€ 357 per vergunning

Trunking

 € 922 per basisstation

€ 1.076 per frequentie per opstelpunt tot een maximum van € 3.226 per frequentie*

*Om efficiënt frequentiegebruik te stimuleren, wordt bij hergebruik van een frequentie op meerdere opstelpunten een maximum tarief gehanteerd. Voor één frequentie toegepast op één opstelpunt betaalt u € 1.076, voor één frequentie toegepast op twee opstelpunten €2.152 en voor één frequentie toegepast op twee of meer opstelpunten € 3.226. Voor 2 frequenties die beide toegepast worden op vier opstelpunten betaalt u 2 x € 3.226. Gebruikt u voor deze vier opstelpunten 2 frequenties per opstelpunt (dus 8 unieke frequenties) dan betaalt u 8 x € 1.076.

Het tarief voor het wijzigen van een frequentie bij vergunningen voor lokale landmobiele netwerken bedraagt € 235 voor landelijke frequenties (met medegebruik) en € 1.076 voor exclusieve geplande frequenties. Het tarief voor het wijzigen van de tenaamstelling of overdracht van deze vergunningen is € 42.
 

Bekijk alle tarieven

In bovenstaand overzicht vindt u de tarieven voor de meest voorkomende vergunningen voor mobiele communicatie. Staat het tarief dat u zocht er niet bij? Kijkt u dan in de Regeling Vergoedingen Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, waar alle tarieven zijn vastgelegd.