Kwalificatie aanvragen voor elektronische vertrouwensdiensten

Wilt u een gekwalificeerde vertrouwensdienst aanbieden? Dien dan een aanvraag in bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI).

Voor een aanvraagformulier kunt u een e-mail sturen naar tsp@rdi.nl. Of u gebruikt het contactformulier, maar vermeld hierbij duidelijk dat u een vraag over eIDAS heeft.
In het aanvraagformulier staat welke informatie u moet aanleveren voor de registratie. Zo levert u bij uw aanvraag een verslag van uw conformiteitsbeoordeling. Een hiervoor geaccrediteerde externe auditor maakt dit verslag op. Via de website van de RVA, de nationale accreditatie-instantie, is het eveneens mogelijk om de accreditaties van een conformiteitsbeoordelingsorgaan te raadplegen. Uw aanvraag beoordelen wij per vertrouwensdienst. De status ‘gekwalificeerd’ geldt namelijk per verleende dienst.

Voldoen u en uw dienst aan de in de verordening vastgestelde eisen? Dan plaatsen wij u en uw dienst op de Nederlandse vertrouwenslijst. Deze lijst is gekoppeld aan de Europese List of the Lists (LOTL). Hierna mag u de gekwalificeerde vertrouwensdienst aanbieden en het vertrouwensbeeldmerk voeren.