Stoor ik?

Agentschap Telecom start campagne 'Stoor ik?'

De campagne wil mensen bewustmaken van de storingsrisico’s van apparaten die geen CE-markering hebben. Apparaten zonder CE-markering veroorzaken vaker storing op het wifinetwerk thuis, op smart camera's of op andere apparaten die mensen in huis hebben. Ook zijn ze makkelijker te hacken en is er een groter brand- of ontploffingsgevaar bij het gebruik.    

Campagne beeld Stoor ik campagne

Verstoort één apparaat uw wifinetwerk, de deurbel met camera of andere apparaten die u thuis heeft?

Er zijn steeds meer apparaten op de markt die niet voldoen aan de Europese eisen en storing veroorzaken. Bij deze apparaten ontbreekt de CE-markering. Het gevolg kan zijn dat:

  • uw wifi langzaam werkt;
  • beveiligingscamera’s niet altijd werken;
  • uw internet kwetsbaarder is voor hackers.

Waarom is het belangrijk om te kijken of uw apparaten een CE-markering hebben?

De CE-markering geeft aan dat het apparaat voldoet aan de Europese eisen voor veilig gebruik in uw thuisnetwerk en toont aan dat het apparaat niet brandgevaarlijk is. Als u een apparaat online heeft gekocht, dan kan het zijn dat deze niet aan de Europese eisen voldoet. Hierdoor zijn de apparaten makkelijker te hacken. Een hacker kan bijvoorbeeld uw slimme koelkast of thermostaat hacken en daardoor in uw thuisnetwerk komen. Zo heeft de hacker toegang tot al uw apparaten die bij u thuis op internet werken, zoals uw laptop of smart tv. Apparaten zonder CE-markering veroorzaken daarnaast vaker storing en zijn minder goed getest op brand- en ontploffingsgevaar.  

Beeldmerk van CE markering

Hoe kunt u dat controleren?

U kunt kijken of er een CE-markering op het apparaat, op de doos of in de handleiding is aangebracht. 

Wat moet u doen als u apparaten heeft zonder CE-markering?

Gaat u dan naar de website: www.stoorik.nl. Op deze site staan tips voor u als consument en wat u het beste kunt doen. Wilt u liever bellen? Dan kunt u de Agentschap Telecom bereiken via  088 - 041 60 00, bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.