Nieuwe verdelingsprocedure vergunningen landelijke digitale radio gestart

Op 19 januari 2021 is de aanvraagtermijn voor de verdeling van 12 landelijke vergunningen voor commerciële digitale radio gestart. Geïnteresseerde partijen kunnen tot en met 15 februari een aanvraag indienen voor maximaal 4 vergunningen. De looptijd van de vergunningen is 12 jaar. Deze vergunningen zijn bedoeld voor (nieuwe) commerciële omroepen die radioprogramma’s landelijk willen uitzenden.

DAB-laag 7 is een nieuwe laag die beschikbaar is gemaakt voor digitale radio. In deze laag kan worden uitgezonden met een hogere geluidskwaliteit. Daarnaast kan extra informatie met het radiosignaal worden meegezonden, zoals plaatjes.

Aanvraag indienen

Partijen kunnen een aanvraag indienen met het aanvraagformulier uit de Regeling aanvraag- en veilingprocedure digitale radio-omroep DAB+ laag 7. De aanvragen worden vervolgens door Agentschap Telecom beoordeeld. Lees meer over het indienen van uw aanvraag.

Veilingprocedure

Worden er meer dan twaalf vergunningen aangevraagd, dan vindt een veiling plaats. Deze veiling verloopt via internet, met behulp van een elektronisch veilingsysteem.