De 5G proeftuin van 5Groningen gaat door

De proeftuin van 5Groningen wordt met nog zeker twee jaar verlengd. Voor Agentschap Telecom is deze proeftuin een unieke gelegenheid om aan de voorkant van ontwikkelingen te blijven. En om te kijken hoe we frequenties voor 5G toepassingen in Nederland efficiënt kunnen inzetten.

Deze doorontwikkeling van 5Groningen de komende twee jaar geeft Nederland ook de gelegenheid om ook andere aspecten die met 5G samenhangen te bekijken. Zoals een veilig gebruik van algoritmen en de noodzaak van cybersecurity en cyberveilige apparatuur.

Agentschap Telecom draagt graag bij aan het verder versterken van het kennis- en innovatie klimaat in Nederland. Proeftuinen en fieldlabs als 5Groningen geven een uitstekende gelegenheid om burgers, bedrijven, kennisinstellingen en de telecomsector met elkaar in contact te brengen.

Voor Agentschap Telecom met haar hoofdvestiging in Groningen, en als een van de grote werkgevers, is het logisch om 5Groningen als noordelijke proeftuin een warm hart toe te dragen. Voor de toekomstige arbeidsmarkt is een sterk kennis- en innovatie klimaat in het Noorden belangrijk.