Ja, ik ben Chef Porto

Ben jij de Chef Porto van jouw organisatie? Meld je dan nu aan en word lid van de Chef Porto community.

Waarom is een Chef Porto nodig?

Organisaties die vergunningen hebben voor landmobiele communicatie, zoals portoverkeer officieel heet, moeten zich aan de regels houden die bij die vergunningen horen. Toch is in veel organisaties niet (goed) afgesproken wie over het portosysteem gaat. Dat kan vervelende gevolgen hebben: verstoorde processen, hoge kosten of zelfs onveilige situaties.

Daarom zoekt de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) in elke organisatie naar een Chef Porto. Een Chef Porto zorgt voor een goed werkend portosysteem. Hij of zij houdt zendapparatuur up-to-date, houdt de organisatie op de juiste frequenties en zorgt ervoor dat iedereen elkaar goed kan verstaan.

Wat doet een Chef Porto?

Een Chef Porto geeft de portofoon de aandacht die hij verdient. Chef Porto is verantwoordelijk voor het portosysteem. Hij of zij weet hoe het portogebruik in zijn organisatie is georganiseerd en voor welke frequenties er vergunningen zijn. Chef Porto bewaakt en stimuleert correct frequentiegebruik en is het aanspreekpunt voor de RDI. Tot slot denkt een Chef Porto met de installateur mee over onderhoud, aanschaf en inregelen van apparatuur.

Doe de portopuntencheck

Zijn de vergunningen up-to-date? Zit iedereen nog op de juiste frequentie? En werkt alle apparatuur naar behoren? Check regelmatig de vijf belangrijkste portopunten en voorkom problemen!