Evenementenomroep

Er is veel vraag naar tijdelijke frequentieruimte in de FM-omroepband. Voor kleine toepassingen zoals een evenement is meestal nog wel frequentieruimte beschikbaar. Het gaat dan om zenders met een vermogen van maximaal 12 dBWatt ERP en een antenne tot 25 meter hoogte. Het verzorgingsgebied is maximaal een paar kilometer. Wij verlenen geen DAB+ vergunning voor een evenementenzender.

Een omroepuitzending kunt u inzetten bij kortdurende evenementen als:

  • een culturele manifestatie;
  • een muziekuitvoering;
  • een podiumvoorstelling;
  • een sportevenement of festival met publiek;
  • drive-in evenementen.

Vergunning aanvragen

Een vergunning voor uw evenement vraagt u aan met het aanvraagformulier evenementenomroep. U kunt niet langer met één aanvraagformulier een vergunning aanvragen voor meer evenementen. Gebruik daarom voor elk evenement een apart formulier.

Om in aanmerking te komen voor een vergunning heeft u toestemming nodig van het Commissariaat voor de Media. De vergunningaanvraag moet op dezelfde naam staan als de toestemming voor het Commissariaat voor de Media.

Wij behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Stuur uw aanvraag compleet en op tijd in. U kunt dan twee weken voor de start van het evenement een besluit op uw aanvraag verwachten. Houd rekening met een behandeltermijn van een paar weken.

Tarieven

De kosten voor een evenementenvergunning worden berekend op basis van uurtarieven. Deze vindt u in de Regeling vergoedingen. De kosten komen gemiddeld tussen € 400,- en € 475,- (let op: dit is een indicatie).

Drive-in evenementen

Evenementenzenders worden ook gebruikt voor het ondersteunen van drive-in en drive-thru voorstellingen. Bijvoorbeeld voor een filmvertoning, bedrijfspresentatie of een diploma-uitreiking. Deze zenders gebruiken ook frequenties in de omroepband. Daarom heeft u hiervoor een vergunning nodig van ons en toestemming van het Commissariaat voor de Media.

Bij het plannen van de vergunning voor een drive-in gaan we uit van een antennehoogte van 3 meter en een vermogen van 3 dBWatt ERP. Dit is voldoende voor het bestrijken van een parkeerplaats of bedrijfsterrein.

Evenementen tijdens de feestdagen

In deze periode verlenen wij veel vergunningen. Heeft u ook een vergunning voor een uitzending tijdens de feestdagen? Let dan goed op uw vergunningsvoorschriften. Zo zorgen we samen voor een ongestoord en veilig gebruik. En dat vitale diensten, zoals hulpdiensten (ambulance, brandweer, politie) en luchtvaartcommunicatie hun werk kunnen doen. Daarom letten onze inspecteurs de komende weken extra op.

Sanctiebeleid bij overtreding

Aan evenementenvergunningen zijn voorschriften verbonden voor vermogen, verzorgingsgebied en duur van het gebruik. Wie zich niet aan de voorschriften houdt, kan storing veroorzaken op andere FM-zenders. Ook kunnen belangrijke communicatiediensten, zoals voor de luchtvaart en hulpverlening worden gestoord. Daarom gelden sancties voor het overtreden van de voorschriften. Deze sancties vindt u in het sanctiebeleid.

Help ons de website te verbeteren

Heeft u gevonden wat u zocht? Was deze informatie nuttig voor u? Mist u dingen? We horen graag hoe we onze website kunnen verbeteren.

Feedbackformulier

Hiermee kunnen wij als dat nodig is persoonlijk contact met u opnemen.
Hiermee kunnen wij als dat nodig is persoonlijk contact met u opnemen.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens om uw vraag te beantwoorden, waarna ze vernietigd worden. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)