Evenementenradio

Wilt u een radio-uitzending maken tijdens kortdurende evenementen, zoals een dorpsfeest, sportevenement of festival? Dan kunt u bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) een vergunning aanvragen voor frequentiegebruik met beperkt vermogen en beperkt bereik. Op deze pagina vindt u alle informatie.

Vergunning aanvragen

Om in aanmerking te komen voor een vergunning, heeft u allereerst toestemming nodig van het Commissariaat voor de Media. De vergunningaanvraag moet op dezelfde naam staan als de toestemming van het Commissariaat voor de Media.

Vervolgens vraagt u een vergunning aan bij de RDI met het aanvraagformulier evenementenomroep. Gebruik voor elk evenement een apart formulier; u kunt niet één formulier voor meerdere evenementen gebruiken.

Wij behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Stuur uw aanvraag compleet en op tijd in. U kunt dan twee weken voor de start van het evenement een besluit op uw aanvraag verwachten. Houd rekening met een behandeltermijn van een paar weken. Een zender voor evenementenomroep heeft een vermogen van maximaal 12 dBWatt ERP en een antenne tot 25 meter hoogte. Het verzorgingsgebied is maximaal een paar kilometer.

Tarieven

De kosten voor een evenementenvergunning worden berekend op basis van uurtarieven. Deze vindt u in de Regeling vergoedingen. De kosten liggen gemiddeld tussen € 400,- en € 475,- (let op: dit is een indicatie).

Sanctiebeleid bij overtreding

Aan evenementenvergunningen zijn voorschriften verbonden voor vermogen, verzorgingsgebied en duur van het gebruik. Wie zich niet aan de voorschriften houdt, kan storing veroorzaken op andere FM-zenders. Ook kunnen belangrijke communicatiediensten, zoals voor de luchtvaart en hulpverlening worden gestoord. Daarom gelden sancties voor het overtreden van de voorschriften. Deze sancties vindt u in het sanctiebeleid.

Help ons de website te verbeteren

Heeft u gevonden wat u zocht? Was deze informatie nuttig voor u? Mist u dingen? We horen graag hoe we onze website kunnen verbeteren.

Feedbackformulier

Hiermee kunnen wij als dat nodig is persoonlijk contact met u opnemen.
Hiermee kunnen wij als dat nodig is persoonlijk contact met u opnemen.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens om uw vraag te beantwoorden, waarna ze vernietigd worden. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)