Private netwerken

Een privaat netwerk is een netwerk dat u zelf opzet en beheert. U gebruikt frequentieruimte die vergunningsvrij of vergunningsplichtig is, om bijvoorbeeld een 5G-netwerk aan te leggen op uw bedrijventerreinen of in uw gebouwen.

Zo kunt u geavanceerde toepassingen ondersteunen, zoals virtual reality, zelfrijdende voertuigen of robots in fabrieken. Door gebruik te maken van eigen frequenties, heeft u de volledige controle over uw (bedrijfkritische) processen en kunt u ze optimaal beschermen.

Vergunningsvrij gebruik

Een deel van de 1800 MHz-band (1780–1785 MHz en 1875–1880 MHz) is vergunningvrij. Die frequentieruimte mag u zonder vergunning gebruiken.  De voorwaarden voor het gebruik van deze frequentieband zijn opgenomen in de Regeling gebruik van frequentieruimte zonder vergunning en zonder meldplicht 2015.

Vergunningen 3,5 GHz-band perceelgebonden netten

Heeft u een bedrijf of organisatie waar u gebruik wilt maken van een perceelgebonden net? Vraag dan een vergunning aan voor het gebruik van frequentieruimte in de 3,5 GHz-band. Deze band biedt een hoge capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid voor draadloze communicatie.  Vergunningen verlenen we tot maximaal 31 december 2040.