Vergunning 450-470 MHz-band naar Utility Connect

De vergunning in de 450-470 MHz-band gaat naar Utility Connect B.V. Met deze vergunning in de zogenoemde ‘PAMR-band’ kan het bedrijf verschillende vormen van mobiele communicatie aanbieden, zoals portofonie of draadloze datacommunicatie voor besloten gebruikersgroepen. Een voorbeeld daarvan is het op afstand uitlezen van slimme meters door energiebedrijven.

In eerste instantie zou de RDI de vergunning uitgeven via een veiling. Die stond gepland op 23 april 2024. Twee aanvragers waren daarvoor toegelaten. Maar met het terugtrekken van de aanvraag door de tweede partij, bleef Utility Connect B.V. uiteindelijk de enige aanvrager. Dat maakte een veiling overbodig. De huidige vergunning voor de PAMR-band loopt tot en met 17 november 2024. De nieuwe vergunningverlening wordt gemeld op deze website en in de Staatscourant.