Rectificatie eerdere berichtgeving van RDI over aroma diffuser

Op 23 januari 2024 t/m 2 februari 2024 heeft de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) op haar website een nieuwsbericht geplaatst over een aroma diffuser van Kapimex en op 24 januari 2024 heeft RDI meegewerkt aan een item van Editie NL. Aanleiding voor het nieuwsbericht is dat uit technisch onderzoek van de RDI is gebleken dat de aroma diffuser de wettelijke eisen voor elektromagnetische eisen overschrijdt. In het nieuwsbericht werden echter mededelingen gedaan, dan wel suggesties gewekt over storingen in de praktijk, die de RDI niet heeft vastgesteld met betrekking tot deze aroma diffuser van Kapimex en/of die tot verwarring hebben kunnen leiden. Een lezer zou bijvoorbeeld de indruk kunnen hebben gehad na onze berichtgeving dat de betreffende aroma diffuser de bereikbaarheid van 112 zou kunnen storen. Dat is echter niet het geval. Het gebruik van deze aroma diffuser heeft namelijk geen invloed op het belverkeer en ook niet op de bereikbaarheid van noodnummers. Het eerdere nieuwsbericht is daarom van de website verwijderd.

In de plaats daarvan geldt enkel onderstaand bericht:

Naar aanleiding van technisch onderzoek van de RDI heeft winkelketen Action een terugroepactie gestart voor een aroma diffuser. Het gaat om een product van fabrikant Kapimex, dat in de winkels van Action is verkocht in de periode van 10 maart 2023 tot 15 augustus 2023. De terugroepactie is gestart op 23 januari 2024. Consumenten zijn gevraagd hun apparaat naar de winkel terug te brengen en krijgen dan het aankoopbedrag terug. Action en Kapimex werken vrijwillig aan de terugroepactie mee. De organisaties hebben posters opgehangen in de Action filialen om klanten hierover te informeren.

Het gaat om producten met badgenummer 874122, in combinatie met artikelnummers 27300221 of 27300222. Op de website van Action staat meer informatie. Als u vragen heeft over de terugroepactie, de terugbetaling of het product, kunt u terecht bij de Action.