Rijksinspectie Digitale Infrastructuur schenkt meetapparatuur aan Universiteit Twente

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) schenkt hoogwaardige meetapparatuur aan het meetlab van de Radio Systems groep van de Universiteit Twente. Het betreft apparatuur die de RDI gebruikt voor het uitvoeren van haar controlerende taak in het radiospectrum. Om het materiaal een tweede leven te geven, is besloten een samenwerking aan te gaan met de Universiteit Twente en het in te zetten voor scholings- en trainingsdoeleinden. 

Aan de Universiteit Twente worden mensen opgeleid tot professionele radiospecialisten. Oftewel: tot potentiële medewerkers van de RDI. Deze studenten denken theoretische problematiek in het radiospectrum uit en controleren deze vervolgens in een praktijkopstelling. Dit doen zij in het meetlab waar extra apparatuur meer dan welkom is. De Master- en PhD studenten kunnen daardoor meer in aanraking komen met metingen in de praktijk.

Medewerkers van de Universiteit Twente nemen meetapparatuur in ontvangst

Uitbreiding lab biedt mogelijkheden

De geleverde apparatuur bestaat onder andere uit spectrum analyzers, oscilloscopen, multimeters en coaxkabels. Met de schenking kan de universiteit haar lab uitbreiden, zodat studenten praktijkervaring kunnen opdoen en een goed beeld krijgen van het radiospectrum. Zowel medewerkers als studenten zijn dan ook erg blij met de gift.