De RDI doneert 500 bomen aan Amersfoort

Op woensdag 18 januari 2023 doneerde de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) 500 bomen aan de gemeente Amersfoort. Met deze donatie laat de RDI graag haar verbondenheid met de stad Amersfoort zien. Ook vindt de RDI het belangrijk om bij te dragen aan de leefbaarheid en duurzaamheid van de stad.

Angeline van Dijk, inspecteur-generaal van de RDI: “In 2021 en 2022 hebben we ons Amersfoortse kantoor geüpdatet. We groeiden uit ons jasje. Toen het verbouwde kantoor werd opgeleverd, konden we daar door COVID-19 niet uitgebreid bij stilstaan. Dat hebben we vorig jaar op 7 november ingehaald. Burgemeester Bolsius kwam ons feliciteren met ons vernieuwde kantoor. Bij die gelegenheid heb ik Amersfoort 500 bomen aangeboden voor Tuinpark Laakzijde. De bomen dragen bij aan een prettig woon- en leefklimaat.”

De Amersfoortse wethouder Johnas van Lammeren (duurzame leefomgeving): “Een fijne stad om in te wonen en werken heeft veel groen nodig. 500 bomen, dat is een prachtig cadeau voor de stad en nemen we met veel plezier aan. Op een groene manier zorgen bomen ook dat Nederland ‘veilig verbonden’ wordt, in de strijd tegen klimaatverandering. Dank aan deze Amersfoortse werkgever voor hun bijdrage aan een groenere stad!”

Mensen graven gaten om bomen in te planten. Een cameraploeg filmt dit.

Samen met vrijwilligers van de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) hebben medewerkers van de RDI hun mouwen opgestroopt om een deel van de gedoneerde bomen te planten. De bomen zijn geplant in Tuinpark Laakzijde in Amersfoort.  

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) werkt aan een veilig verbonden Nederland. Een Nederland dat kan rekenen op goede telecommunicatie- en IT-netwerken, die bovendien veilig en betrouwbaar gebruikt kunnen worden. En we houden er toezicht op dat iedereen zich aan de regels, eisen en voorwaarden houdt.