Inschrijving symposium Agentschap Telecom geopend

Op donderdag 10 november organiseert Agentschap Telecom alweer de vijfde editie van het symposium ‘Opstap naar weerbaarheid’. Dit jaar is het thema ‘herstelvermogen: voorbereid op een digitale nachtmerrie’. Ook dit jaar is het symposium weer volledig online en interactief. Vanaf vandaag is het mogelijk om je hiervoor in te schrijven en de deelname is gratis. Klik hier om je direct in te schrijven voor het symposium

Herstelvermogen: voorbereid op een digitale nachtmerrie

Het thema van het symposium dit jaar is herstelvermogen. Er is veel aandacht voor preventieve beveiligingsmaatregelen om uitval van bijvoorbeeld de IT-infrastructuur te voorkomen. Maar maatregelen om na een incident snel weer te herstellen zijn net zo belangrijk.

Tijdens dit symposium werken we samen met de symposiumpartners het Digital Trust Center van het ministerie Economische Zaken en Klimaat, het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en het onderzoeksinstituut TNO. Daarnaast gaan we ook in gesprek met sprekers uit zowel de publieke als private sector over het herstelvermogen.

Programma van het symposium 'Opstap naar weerbaarheid'

11:30 – 10:40 Opening van het symposium
11:40 – 12:25

Praktijkvoorbeeld uitval ICT

Twee organisaties vertellen over een incident binnen hun organisatie. Hoe verliep dat incident en hoe was het herstelvermogen? Welke lessen zijn uit het incident getrokken?

13:00 – 13:45

Good practices voor herstelvermogen

Good practices om herstelvermogen in te richten en te verbeteren. Welke handvatten kunnen hierbij gehanteerd worden? Wat ontbreekt nog?

14:00 – 15:00

Weerbaar blijven bij ketenafhankelijkheid

Organisaties zijn onderling van elkaar afhankelijk. Hoe richt je Supply Chain Management in? Waarom vragen ketens en ecosystemen elk om een eigen aanpak? Welke opties heeft een organisatie om meer grip te krijgen op herstelvermogen?

15:15 – 16:00

Terugblik en vooruitblik

Collectief herstelvermogen en de rol van de publieke sector daarin.

vanaf 16:00 Netwerken! Ga met elkaar en met alle sprekers in gesprek via het online platform Wonder.

Ga naar www.agentschaptelecom.nl/symposium voor het complete programma, meer informatie over de sprekers en jouw inschrijving.