Agentschap Telecom ten tijde van de coronacrisis

De beschikbaarheid van een betrouwbare digitale infrastructuur is van essentieel belang. Dat geldt in algemene zin en ook nu het coronavirus Nederland treft. Communicatie- en ICT-netwerken blijken meer dan ooit onmisbaar. Daarom houdt Agentschap Telecom zijn dienstverlening beschikbaar. Anders dan onder normale omstandigheden. Hieronder informeren we u daar over.  

Bereikbaarheid

De kantoren van Agentschap Telecom zijn tot nader orde gesloten. Het agentschap blijft op kantooruren wel bereikbaar via telefoon, post, e-mail en Twitter. De medewerkers van Agentschap Telecom werken vanuit huis. Wij vragen uw begrip voor het feit dat de afhandeling van uw (aan)vragen door de ongewone omstandigheden mogelijk wat langer duurt dan u van ons gewend bent. 

Storingsmeldingen

Het toezicht en de metingen van Agentschap Telecom vinden voor een deel op afstand plaats en zonder direct contact. Dat toezicht verandert niet en gaat onverminderd door. Indien er verstoringen zijn in het frequentiegebruik voor essentiële overheidsdiensten dan zijn en blijven de inspecteurs paraat om deze op te lossen.

Inspecties

Reguliere inspecties bij vergunninghouders en voor de metrologie- en waarborgwet worden voortgezet. Onze inspecties worden uitgevoerd met inachtneming van de richtlijnen vanuit het kabinet.

Inspecties en onderzoeken in het kader van de continuïteit van telecommunicatienetwerken, cyberweerbaarheid van vitale infrastructuren en elektronische authenticatie en identificatie gaan gewoon door, waarbij bedrijfsbezoeken beperkt plaatsvinden en alleen als dat strikt noodzakelijk is. Ook alternatieve vormen van contact met deze organisaties worden nog steeds gebruikt. Denk daarbij aan videobellen en telefonische overleg.