Handreiking mobiele bereikbaarheid gemeenten

Slecht bereik? Daar is vaak wat aan te doen! Agentschap Telecom heeft een stappenplan ontwikkeld dat gemeentebesturen kan helpen de mobiele bereikbaarheid in hun gemeente te verbeteren. Dat is belangrijk voor de lokale economie en veiligheid. En natuurlijk prettig voor alle inwoners!

Mobiel internetten, contactloos betalen, tv-kijken op een tablet; onze samenleving kan niet meer zonder mobiele communicatie. En dat hoeft ook niet, want Nederland beschikt over uitstekende mobiele netwerken.  Eén van de beste ter wereld zelfs! Toch zijn er gemeenten waar het bereik (tijdelijk) wat minder is.  

Het is niet eenvoudig om dat op te lossen. Er zijn vaak veel partijen bij betrokken, er kunnen tegenstrijdige belangen spelen en de vraagstukken op gebied van ruimtelijke ordening, techniek en regelgeving zijn meestal complex.

De handreiking bevat informatie die hierbij van pas komt en beschrijft stapsgewijs hoe gemeenten en operators gezamenlijk op kunnen trekken om tot een betere mobiele bereikbaarheid te komen.

Agentschap Telecom werkte bij de ontwikkeling van de handreiking mobiele bereikbaarheid nauw samen met het Antennebureau en Monet, het samenwerkingsverband van de operators.