Jomima Tuhehay - Coördinator Communicatie en senior inspecteur

Jomima Tuhehay vervult binnen de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) twee rollen, namelijk Coördinator Communicatie (afdeling Communicatie) en Senior inspecteur (afdeling Markttoezicht). Dat maakt haar werk afwisselend en leuk! En het sluit aan bij haar eigen ambities. Lees mee over haar loopbaan, de doorgroeimogelijkheden en waarom zij met plezier bij de RDI werkt.

Jomima
Beeld: ©Agentschap Telecom

Interessante dossiers

Met haar rechtenstudie op zak, besloot Jomima na een tip van een enthousiaste vriendin bij de RDI te solliciteren. Jomima: “Op de afdeling Toezichtbeleid en Sancties kon ik mijn kennis over het recht goed kwijt. De dossiers waren divers, omdat het werkveld van de RDI ook heel divers is. Ook wordt afhankelijkheid van analoge en digitale systemen steeds groter. Wij hebben daarin een sleutelrol. Daar wilde ik graag onderdeel van uit maken.”

Twee rollen: senior inspecteur én communicatie-coördinator

De afdeling Markttoezicht houdt toezicht op bijna alle apparatuur die op de Europese markt wordt gebracht. Van wifi-apparatuur tot led lampen, en van zonnepanelen tot slimme deurbellen. Jomima: “Hierdoor is de waarde van je werk ook snel terug te zien in de maatschappij. Je levert echt een bijdrage aan een veilig verbonden Nederland.

Als senior inspecteur houd ik mij bezig met het opzetten van projecten voor het toezicht op apparatuur. Denk aan het toezicht op de straling van antennes, maar ook aan campagnes gericht op het voorkomen van storingen door apparaten.”

Waar op de afdeling Markttoezicht een gemêleerd team is met veel specialistische kennis en verschillende achtergronden (technisch, juridisch, veiligheidskundig), vind je op de afdeling Communicatie creatieve collega’s met verschillende expertises. Deze afdeling krijgt namelijk te maken met alle werkterreinen van de organisatie én staat aan de lat voor corporate communicatie. Jomima: “Na mijn overstap naar team Communicatie ben ik enorm warm ontvangen. Dit vond ik heel bijzonder en waardeer ik.”

Doorgroeimogelijkheden passend bij ambities

“Ik heb mooie kansen gekregen bij de RDI. Ik ben gestart als inspecteur, en kon doorgroeien naar een functie als senior inspecteur.
Inmiddels werk ik 7 jaar bij de RDI en heb ik de mogelijkheid gekregen om mij zowel horizontaal (op verschillende afdelingen) als verticaal (van senior inspecteur naar manager) te oriënteren. Sinds januari 2022 ben ik ook coördinator van het Communicatieteam. Dit sluit goed aan bij mijn ambitie om manager te worden. En ook in deze stap krijg ik de volledige steun en het vertrouwen vanuit de organisatie.”

"Er is ruimte om te experimenteren en fouten te maken"

Vertrouwen in hun medewerkers

“Het doorgroeien naar senior inspecteur gebeurde in een vrij korte periode. Ik kreeg het vertrouwen van zowel mijn manager, als het hoofd Toezicht en de coördinator van het team. Alle leidinggevenden hebben mij ruimte geboden voor ontwikkeling. Er is ruimte om te experimenteren, onderzoeken en ook om fouten te maken, zolang je ervan leert en er verantwoordelijkheid voor neemt.”

Rijkstalentenprogramma

De Rijksoverheid heeft verschillende talentenprogramma’s. Jomima heeft recent het Talentontwikkelingsprogramma Rijk met een focus op diversiteit en inclusiviteit afgerond. Jomima: “Diversiteit en Inclusie heb ik hierdoor als thema een plek kunnen geven in de organisatie. Het programma was ook gericht op persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van managementvaardigheden. Ik ben van plan om mijn managementvaardigheden uit te breiden en aankomend jaar hiervoor een opleiding te volgen.”

Betrokken collega’s

“Hoewel de inhoud van het werk al enorm boeiend en maatschappelijk relevant is, maken de collega’s mijn werk compleet.

Iets wat ik nooit zal vergeten, waren de telefoontjes en Teams-gesprekken die ik had toen collega’s hoorden dat ik zwanger was. En eenmaal bevallen, werd ik overspoeld met kaarten, belletjes, mailtjes (bezoek zat er helaas niet in door corona). Mijn vriend stond er zelfs versteld van. Ik ben echt in een warm bad terechtgekomen.”