Verdeling landelijke commerciële radiovergunningen

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) verdeelt negen pakketten (LCO1 t/m LCO9) voor landelijke commerciële radio. De pakketten, waarbij analoge radio (FM) is gekoppeld aan digitale radio (DAB+), zijn geldig voor een periode van twaalf jaar (2023-2035). De verdeling vindt plaats door middel van een veilingprocedure.

De Q&A is voor het laatst aangepast op 21-03-2021.

Veilingprocedure

Een aanvrager kan maximaal drie pakketten verkrijgen. De veiling verloopt via internet, met behulp van een elektronisch veilingsysteem.

Alleen rechtspersonen kunnen een aanvraag indienen. Bij deze veilingprocedure is het mogelijk om uw aanvraag digitaal in te dienen bij de RDI. Dit moet met een gekwalificeerde elektronische handtekening en beveiligde e-mail.

Aanvraag indienen

Vanaf dinsdag 7 maart 2023 tot en met uiterlijk maandag 3 april 2023 kunt u uw aanvraag indienen via het aanvraagformulier Regeling aanvraag en- veilingprocedure vergunningen landelijke commerciële radio-omroep 2023. Dit aanvraagformulier vindt u ook in de bijlagen in de Regeling aanvraag- en veilingprocedure vergunningen landelijke commerciële radio-omroep 2023

Hulp nodig bij het aanvragen?

De RDI heeft een aanvraaghulp opgesteld om u te ondersteunen bij het aanvragen van de vergunningen. Meer informatie over de veilingprocedure via onderstaande links.